Blogger Widgets

neděle 17. března 2013

POZVÁNKA: Servants Of Hel

Jste-li fanouškem našeho profilu na Facebooku, mohli jste si všimnout pozvánky na událost, která se bude konat 18. května v brněnské Melodce a jmenuje se Servants Of Hel. Bližší informace najdete buď na tomto odkazu nebo následujících řádcích, kde se vám pokusím představit aktéry.

O události se můžete dočíst, že "18. května se Melodka stane nejnižším z devíti světů. Říší beze světla. Říší ponurou. Podsvětní říší bohyně Hel. Svět, kde najdou útočiště všichni zatracenci světa lidí. Mezi kořeny majestátného stromu světa uslyšíte temné hořkosladké melodie, bouřlivé tóny, ozvěny zpěvu samotné Hel i dračí řev, který zamrazí ve Vašich páteřích. Pochmurná extáze podsvětního světa začne přesně ve 20.00 hodin a probudí ve Vašich mrtvých srdcích život." A kdo, že vám bude hrát?

GALADRIEL (SK)

Tato slovenská dark metalová skupina vznikla již v roce 1995. První hudební kroky kapela absolvovala ve vodách doom metalu s prvky melodického heavy a death metalu. V roku 1997 vyšel kapele debut Empire Of Emptiness u anglického labelu Unknown Territory. Toto vydavatelství se postaralo i o další dvě alba kapely, The Mirror Of Ages a Oblivion. Následně kapela udělala větší kvalitativní posun vpřed a už pod hlavičkou Metal Age Productions vydává roku 2002 svou čtvrtou desku From Ashes & Dust. Po těžkých personálních změnách spatřuje světlo světa trochu experimentální album World Under World v roce 2004. Na albu se představuje mnoho hostí a GALADRIEL tu koketovali i s elektronikou. Po dalších změnách v sestavě přichází Slováci roku 2007 s nahrávkou Renascence Of Ancient Spirit, která se stal albem roku mezi domácími interprety v časopise Rock Planet. Na další věc si museli příznivci GALADRIEL počkat dlouhých pět let. V roce 2012 ale konečně vyšlo nové album The 7th Queen Enthroned pod křídly Gothoom Productions a bylo nominované na nahrávku Léta Páně 2012 v Radio_Head Awards. Jak můžete vidět, GALADRIEL patří mezi chloubu slovenské scény a jejich příběh stále pokračuje. Ochutnávku si můžete pustit tady:


MISTY WAYS (CZ)

Brněnská Mysteriózní atmosférická (nejen) female-fronted smršť vzniklá v roce 2005 slibuje koktejl namíchaný z nejpodivnějších nálad, načež vás odevzdá bráně pekelné. Takový je plán . .

"Hudba, co je někdy hřejivá, jindy mrazivá, někdy vášnivá a jindy zase něžná, někdy soumračná a někdy jako pištec vzývající na osamělé hoře svítání. Nicméně vždycky v ní je trochu karmínové barvy ze smyslnosti podzimu, trochu spáleného stříbra z úplňku, špetka mlhy ve které se ztrácí vrcholek opuštěného majáku, trocha oživlých tarotových postaviček a šibalsky nebezpečné pomrknutí tanečnice skryté pod dvojitým dnem absinthové lahve. Amalgám nevyslovitelného v různých tempech a laděních, Maškarní bál, poslední večírek před koncem všehomíra v utajené vlkodlačí zahrádce na konci světa." Jediné co k tomu mohu dodat, je pouze ochutnávka, díky které můžete řádky posoudit sami:


CLAWED FOREHEAD (CZ) 

Tuhle kapelu již znáte z našeho blogu, ale pro pořádek: Česká hudební formace Clawed Forehead vznikla v roce 2006 původně jako revivalový projekt čtveřice brněnských muzikantů, hráčů na smyčcové nástroje, hrající skladby známých kapel Metallica a Apocalyptica. Brzy nato však začala pracovat i na vlastní tvorbě, což vedlo k natočení debutového alba s názvem At the end of spring, jež bylo vydáno vlastním nákladem v roce 2007.

V současnosti kapela hraje v originálním nástrojovém složení: housle, dvě violoncella, kontrabas, bicí, s občasným obohacením o violu da gamba a zpěvy.

Její hudba v sobě mísí prvky vážné hudby, severského folku a progressive metalu s reminiscencemi v psychedelii 60. let, minimalismu a taneční hudbě.

Na svých koncertech, kromě převažující vlastní tvorby, nadále pro zpestření zařazuje covery od skupin Metallica, Apocalyptica, Faith No More, Muse, Rammstein, Pink Floyd a dalších.

Za celou dobu své existence kapela odehrála spoustu ozvučených i akustických koncertů doma i v zahraničí a získala mnoho kladných hudebních kritik.


SINNEMIA (CZ) 

Poslední grupou, která bude toužit rozbořit Melodku jsou heavy-hard rockoví SINNEMIA. Vznikli v roce 2007, ale pod nynějším názvem začínají vystupovat až o rok později, kdy se k původní čtyřce přidala zpěvačka Mia. V posledních třech letech kapela řešila spíš personální záležitosti a hudební směřování než okupaci studia. Nicméně jim to jistě nebrání v tom, aby zmiňovaného 18. března nakopala vaše zadky.


Bohužel žijeme v době, kdy velkým ukazatelem prakticky všeho, jsou peníze. Kolik si máte připravit na blížící se akci? V předprodeji 90,- a na místě 130,-. Což osobně považuji za poměrně lidovou cenu vzhledem k tomu, co se na vás chystá.

2 komentáře:

  1. Greate pieces. Keep writing such kind of information on your page.
    Im really impressed by your blog.
    Hello there, You've performed a great job. I will definitely digg
    it and individually suggest to my friends. I am confident they
    will be benefited from this web site.

    Also visit my web site; online phlebotomy classes, ,

    OdpovědětVymazat
  2. I enjoy, result in I discovered exactly what I was
    having a look for. You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice
    day. Bye

    My blog catered weddings,

    OdpovědětVymazat