Blogger Widgets

pondělí 12. listopadu 2012

RECENZE: Dead Cowboy´s Sluts - The Hand Of Death


Vydavatel: M&O Records
Země: Francie
Datum vydání: 10. září 2012
Žánr: Death/Thrash metal
Počet skladeb: 14
Celkový čas: 57:11

Tracklist:
01. B.T.K (2:01)
02. Asylum Breakout (4:35)
03. I Will Hunt You Down (4:04)
04. Lusk (3:18)
05. Must Be Broken (5:20)
06. Criminal (3:15)
07. Purify By Fire (4:44)
08. This Hate (4:25)
09. Gates Of Perdition (2:07)
10. Skull Crusher (4:25)
11. Life, Death, And Its Painful...(3:49)
12. The Hand Of Death Pt. 1 (3:10)
13. The Hand Of Death Pt. 2 (5:54)
14. Backdraft (6:04)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Současní členové:
Benjamin Leclerc – zpěv
Mathieu Leclerc – kytara
Pierre Plathey – kytara
Morgan Djinadou – baskytara
Guillaume Thiebault – bicí

Diskografie:
The Hand Of Death (2012)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokud jste četli moji poslední recenzi, pak víte, že na Francii se dívám spíš skrze prsty. Ovšem pokud se nejedná o metalovou scénu, protože ta pomalu představuje své poklady. Tentokrát se blíže podíváme na death/thrashery DEAD COWBOY´S SLUTS. Ti vydali 10. září svůj téměř hodinu trvající debut nazvaný The Hand Of Death a na mně nyní je, abych vám tvorbu této pětice „Frantíků“ představil.

Není tomu tak dávno, co jsem (nejspíš na TV Hovna) viděl reportáž o nejnepříjemnějších zvucích pro lidské ucho. Mezi favority byl ženský jekot, takže když se mi do uší skrze sluchátka zakousl vysoký hlas neznámé ženštiny se zalepenou pusou, s nejspíš svázanýma rukama i nohama a ponechaná kdesi v plísni smrdícím sklepení, za příjemný zážitek intro B.T.K nemůžu považovat. No, někteří pánové mají radikální způsob jak řešit domácí hádky, ale komu by se chtělo poslouchat nekonečné výčitky…Chci především naznačit, že mrazení a husí kůže vyvolaná tímto úvodem s dalšími skladbami neustupuje. Akorát se od nepříjemného změnil v maximální nadšení.

První, čím vás tahle parta zaujme, je bezpochyby hodně zvýrazněná baskytara s neobvykle velkým prostorem hry. Její zvuk provází každou skladbu a dodává punc bouřícího vulkánu, který vám rozhýbe půdu pod nohama. V kombinaci s nabroušenými kytarami, punkovou rychlostí bubnů, nepříčetným screamingem zpěváka a často nečekanou změnu rytmu je zaručen skutečný požitek z adrenalinem nabyté hudby. Mezi klenoty alba řadím I Will Hunt You Down, což je vyloženě hudební porno vyvolávající eargasm a touhu po dalším čísle. Další zběsilou jízdou je This Hate, která si v rychlosti nezadá ani z grindcorem. Tahle má však v sobě navíc učebnicový death metalový riff. Když se vyrovnáte s rychlostí skladby a začnete mlátit hlavou, přijde překvapení v nečekaném breakdownu. V tu chvíli už je člověk opravdu mimo mísu a jen čeká na to, s čím přijdou DEAD COWBOY´S SLUTS dál. Panensky čistou punkovou zběsilost nabízí i Life, Death, And Its Painful Intervening Period.



Myslíte, že tahle kapela do toho pouze řeže hlava nehlava? Pak si pusťte sólo v Purify By Fire, „you motherfucker!“ Intermezzo Gates Of Perdition je dvouminutovou instrumentální mírumilovnou skladbou, na jejímž začátku je v pozadí slyšet zimní vítr, který mrazí i skrze reproduktory. A vůbec, nebudu vám prozrazovat vše. Bude lepší, když vám to shrnu.

DEAD COWBOY´S SLUTS je patrně nejlepším debutem, který jsem letos mohl slyšet. Taktéž se ode dneška kapela řadí mezi mé nejoblíbenější interprety z Francie. Za svou čistou, jednoduchou, ale pořád nápaditou, agresivní, rozpolcenou, zběsilou a brutální hudbu se jim klaním a mnohokrát děkuji. Což je v době, kdy se kdejaká prkotina žene skrz počítače, syntezátory a efekty, skutečnou vzácností. Doufám, že i nadále budou tvořit tak skvělou muziku a já podruhé v historii blogu HMH dávám nejvyšší možné hodnocení.

HODNOCENÍ: 10/10

Níže k poslechu ukázky jednotlivých songů:



Žádné komentáře:

Okomentovat