Blogger Widgets

pondělí 2. července 2012

Zemřel Tomáš Čelechovský, basák kapely SYMPHONITY


Tomáš Čelechovský, baskytarista německo-české kapely SYMPHONITY (symphonic, power metal), prohrál svůj boj s rakovinou slinivky břišní. Čelechovský se ke kapele připojil v roce 2004, tedy rok po vydání debutového alba "Goddess Of Revenge," které vyšlo ještě pod původním názvem skupiny NEMESIS. Druhé album "Voice From The Silence" bylo vydáno v roce 2008 prostřednictvím Limb Music Products. Součástí nynější sestavy je i německý zpěvák Olaf Hayer, který předtím zpíval na albech kapel Luca Turilli (RHAPSODY) nebo DIONYSUS.

Oficiální vyjádření kapely:

"I když se mi to nepíše vůbec lehce musím Vám bohužel sdělit, že ve středu 27.června 2012 ve večerních hodinách prohrál svůj boj s rakovinou slinivky baskytarista SYMPHONITY Tomáš Čelechovský. I když s touto krutou nemocí bojoval do posledního dechu, byl tento nerovný boj bohužel marný." 

"S Tomem jsem se seznámil v roce 2004, kdy nastoupil tehdy ještě do NEMESIS těsně po vydání debutového alba na stále ještě neobsazené místo baskytaristy. Do kapely ho tenkrát přivedl bývalý zpěvák Vilda Majtner se kterým se odkudsi znali. Od té doby se stal jedním z mích nejbližších přátel a i když to bude tentokrát možná více osobní než jak je v této rubrice zvykem rád bych se zde s Vámi fanoušky podělil o několik fotografií, pár momentů a zážitků..."  Více informací naleznete na oficiálních stránkách kapely.

3 komentáře: